När det gäller skytte med luftvapen finns det en del utrustning som är mer välbehövlig än annan sådan. Mycket av utrustningen har man av rena säkerhetsskäl. Annan utrustning behövs för att man ska kunna använda sitt vapen.

Hörselskydd

När det gäller luftvapen kan vissa av dem låta högre än andra. För att slippa problem med hörseln är det alltså bra att använda hörselskydd under skyttet samt då man spenderar tid på skjutbanan. Även om man inte tycker att det låter så högt kan det trots allt orsaka problem.

Måltavlor

Det är betydligt roligare att skjuta luftvapen om man har något att skjuta på. Ett par måltavlor är inte fel att ha. Man kan antingen köpa färdiga sådana som man sätter fast i en hållare. Det går också att måla egna måltavlor som man spikar upp på till exempel ett plank.

Ammunition

För att man ska kunna använda sitt vapen måste man se till att man har ammunition till det. Luftvapen kan ofta laddas med flera olika typer av skott, men det gäller att se till att man laddar med skott som verkligen passar. Väljer man fel ammunition finns det en viss risk att skotten fastnar i gevärsloppet och då kan vapnet förstöras.

Skyddsglasögon

I många fall behöver man inte använda skyddsglasögon när man ska skjuta luftvapen. Ibland kan det dock vara praktiskt. Om man är extra rädd om sin syn rekommenderas det. Även när det gäller luftvapen kan det ske olika typer av olyckor som gör att vapnet går sönder under skyttet.

Kläder som syns

Om man är och skjuter kan det hända att man behöver gå fram till måltavlan. Det kan vara för att se hur man skjutit, eller så behöver man byta ut tavlan. Har man en elektrisk måltavla kan man också behöva ordna fel som uppstår. Då är det bra att ha på sig kläder som gör att man syns lite extra. En reflexväst kan verkligen rekommenderas.